Pålitelig Belysning og Utstyr i Matfotografering

Pålitelig Belysning og Utstyr i Matfotografering

I mange år har jeg brukt Scoro 1600s fra Broncolor som hovedlyskilde i produktstudioet mitt, sammen med Pulso G-hoder og Siros 800 som baklys. Med over 55 001 blink på disse enhetene, er jeg imponert over hvor godt de fortsatt fungerer. Det som virkelig overrasker meg, er at jeg kun har måttet bytte én modelllyspære i løpet av disse årene.

Teknisk Pålitelighet med Scoro 1600s

Scoro 1600s Broncolor har vist seg å være en pålitelig og imponerende lyskilde. Noen av fordelene jeg setter pris på inkluderer:

  • Fargetemperaturstabilitet: Holder fargene konsekvente gjennom hele fotograferingsøkten.
  • Justerbar lysstyrke: Fra 3 til 1600Ws, noe som gir meg fleksibilitet etter behov.
  • Uovertruffen hvitbalanse og justerbart lys: Muligheten til å justere lysene direkte på «batteriet» sparer tid og gjør arbeidsflyten mer effektiv.

Plassbesparende Løsninger

I mitt beskjedne studio på 3×7 meter er plass avgjørende. Foba takstativ med sakser til blitzene har gjort arbeidsflyten enkel. Dette fleksible og plassbesparende systemet lar meg plassere lysene nøyaktig der jeg trenger dem uten å ta opp gulvplass med stativer. Det gjør det lettere å manøvrere rundt i studioet og gir meg mer rom til å ordne produktene for fotografering.

Kamera- og Linseutstyr

Jeg stoler på Canon 5DS R, et stabilt kamera med imponerende 50,6 megapiksler oppløsning, perfekt for detaljerte matbilder. Selv om USB-kontakten har blitt byttet én gang, har kameraet vært pålitelig. Mine favorittlinser inkluderer:

  • Canon 70-200mm f/2.8L IS II USM: Skarp og rask autofokus, ideell for dynamiske studioopptak.
  • Canon 85mm f/1.4L IS L USM: Gir fantastisk bokeh og detaljrikdom.
  • Canon 100mm f/2.8L Macro IS USM: Perfekt for nærbilder av matdetaljer med høy forstørrelse.

Lysmodifikatorer og Reflektorer

Jeg har gått fra softbokser til Rosco-diffusjon på C-stands for mykere lys og større fleksibilitet i lyssettingen. Reflektorer brukes til å fylle ut skygger og skape balanse i lyssettingen, noe som er avgjørende for å fremheve matdetaljer.

Utfordringer og Håp for Fremtiden

En av mine få frustrasjoner har vært WiFi-funksjonaliteten, som har vært ustabil. Dette har vært spesielt vanskelig under travle fotoshoots. Jeg håper på forbedringer fra Broncolor for å gjøre systemet mer pålitelig og brukervennlig for fremtidige prosjekter.

Konklusjon

Tross noen små utfordringer, har Scoro 1600s Broncolor og Pulso G-hoder vært uvurderlige i mitt produktstudio. Deres pålitelighet og kvalitet har gjort dem uunnværlige for å levere høykvalitets matfotografier. Jeg ser frem til fremtidige forbedringer og fortsatt bruk av dette pålitelige utstyret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen