Arbeidsflyt for Filmfotografi: Fra Fremkalling til Skanning

Filmfotografi kan være en givende og kreativ prosess, spesielt når du har en effektiv arbeidsflyt på plass. I denne artikkelen deler jeg min arbeidsflyt for fremkalling og skanning av 35mm film ved bruk av en rekke spesialiserte verktøy, inkludert Sinastill C41 Simplify Kit, Jobo tank og sous vide for temperaturkontroll, Paterson Changing Bag for montering, og Reflecta CrystalScan 7200 for skanning.

1. Montering av filmen i Paterson Changing Bag

Før jeg begynner fremkallingsprosessen, bruker jeg en Paterson Changing Bag Large for å montere filmen i Jobo 1500 holderen. Denne store skifteposen gir rikelig med plass og er lys-tett, noe som gjør den ideell for sikker håndtering av film i et mørkt miljø. Skifteposen er også praktisk for å unngå støv og andre forurensninger som kan påvirke kvaliteten på fremkallingen.

2. Fremkalling med Sinastill C41 Simplify Kit

Jeg starter med å bruke Sinastill C41 Simplify Kit for fremkalling av filmen. Dette kitet er ideelt for hjemmefremkalling av fargefilm og gir konsistente resultater. Det inneholder alle nødvendige kjemikalier og instruksjoner for en enkel fremkallingsprosess.

3. Bruk av Jobo Tank og Sous Vide for Temperaturkontroll

For å oppnå nøyaktig temperaturkontroll under fremkallingen, bruker jeg en Jobo tank sammen med en sous vide. Sous vide-enheten holder kjemikaliene på en konstant temperatur, som er avgjørende for å oppnå jevne og presise resultater. Jobo tanken sikrer jevn utvikling ved å tillate enkel og effektiv agitasjon av filmen i kjemikaliene.

4. Tørking av Filmstriper med Jobo Klyper

Etter fremkallingen henger jeg filmstripene til tørk ved hjelp av Jobo klyper. Disse klypene er designet for å holde filmstriper rett og unngå krøller. Jobo klypene har pigger som sikrer at filmen ikke løsner under tørking, noe som er viktig for å unngå uskarphet og andre problemer under skanningen.

5. Skanning med Reflecta CrystalScan 7200

Når filmen er tørr, skanner jeg bildene ved hjelp av Reflecta CrystalScan 7200. Denne skanneren tilbyr høy oppløsning (7200 dpi) og bruker Digital ICE-teknologi for å automatisk fjerne støv og riper fra skanningene, noe som resulterer i rene og skarpe digitale bilder. Jeg bruker også SilverFast Ai Studio programvare for å oppnå best mulig bildekvalitet og fargekorrigering.

Konklusjon

Min arbeidsflyt for fremkalling og skanning av 35mm film involverer bruk av Sinastill C41 Simplify Kit, Jobo tank og sous vide for temperaturkontroll, Paterson Changing Bag for montering av film, og Reflecta CrystalScan 7200 for skanning. Bruken av Jobo klyper under tørkingen sikrer at filmstripene tørker rett og uten krøller. For å oppnå enda bedre resultater, planlegger jeg å investere i en egnet tørkeholder for filmstriper. Denne systematiske tilnærmingen sikrer høy kvalitet på både fremkalte og skannede bilder, og gjør filmfotografi til en enda mer tilfredsstillende prosess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen