Santacolor 100

En Fotograf’s Beste Venn for Sommerens Eventyr

Når jeg er ute etter å fange de vakreste landskapene og de mest levende, grønne områdene, er det én filmrull jeg alltid tar med meg – Santacolor 100. Denne 35 mm filmrullen fra det finske selskapet Kamerastore har raskt blitt en favoritt i kameravesken min. Den er litt billigere enn Ektar 100, men på mange måter synes jeg den er bedre.

En Unik Film for Unike Øyeblikk

Santacolor 100 har kanskje et navn som kan få deg til å tenke på jul, men den har ingenting med julen å gjøre. Denne filmen er derimot skapt for å fange sommerens magi! Når snøen smelter og naturen våkner til liv, er det da Santacolor 100 virkelig viser sitt potensial. Den fanger de varme, lyse dagene og de frodige landskapene som står i full blomst, noe som gjør den perfekt for sommerfotografering.

Farger og Lys som Får Hver Detalj til å Skinne

Det jeg elsker mest med Santacolor 100, er hvordan den gjengir naturens detaljer. Fra de tette skogsbunnene til de åpne engene, fanger filmen de fineste nyansene og kontrastene. Den takler det sterke sommersollyset og gir klare, skarpe bilder med fine detaljer. Når sommeren endelig kommer, og de grønne områdene står i full prakt, er denne filmen på sitt aller beste.

Perfekt for Nordiske Forhold

Santacolor 100 er som skapt for de nordiske forholdene. Finland og Norge, med sine lange vintre og snødekte landskap, kan være et tøft sted å ta gode bilder. Men det er nettopp om sommeren, når naturen virkelig våkner til liv, at denne filmen viser sitt fulle potensiale. Den fanger lyset og de rike, grønne tonene på en måte som få andre filmer kan.

Eventyr i Marokko

I sommer tar jeg med meg Santacolor 100 til Marokko. Jeg skal besøke fantastiske steder som Tanger, Chefchaouen og Bou Taza. Jeg er spent på hvordan denne filmen vil prestere i Marokkos røde sand. Jeg gleder meg til å se hvordan den fanger de varme tonene og kontrastene i det marokkanske landskapet. Fra de livlige markedene i Tanger til de blå gatene i Chefchaouen, og de røde sanddynene i Bou Taza, skal Santacolor 100 få prøve seg i nye omgivelser.

Et Begrenset Opplag

Santacolor 100 produseres i små opplag, noe som gjør den enda mer spesiell. Den ble først lansert gjennom en IndieGoGo-kampanje i 2021, hvor den raskt ble en suksess med over $200,000 i finansiering. Filmrullen er laget av luftovervåkningsfilm fra USA og spoles for hånd i Finland. Den har fin kornstruktur, presise farger og kan pushes opp til ISO 800 med bare minimal tap av fargenøyaktighet og økning i korn

Så neste gang du drar ut på tur med kameraet, husk å ta med Santacolor 100 – sommerens favorittfilm for landskap og grønne områder, og snart kanskje din favorittfilm også!


Tagger: #Santacolor100 #Kamerastore #FilmFotografi #SommerensMagiskeLys #NordiskeLandskap #MarokkoEventyr #AnalogFotografi #35mmFilm #FilmFotografering #Ektar100Alternativ #Reisefotografi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen