Min Analoge Reise

Oppdatering fra de Siste 14 Dagene

De siste 14 dagene har vært utrolig hektiske, og det har skjedd så mye at jeg nesten ikke henger med selv. For å holde oversikt, har jeg begynt å skrive en liten dagbok om min analoge reise i 2024.

For to uker siden fikk jeg tilbud om å flytte til et større sted i lokalene jeg er nå. Jeg begynte å planlegge flyttingen og var klar for å flytte fem dager senere. Jeg planla alt fra labben til hvor hver boks med utstyr skulle stå og fokuserte helt på dette den helgen. Deretter fikk jeg beskjed om at et annet lokale ble ledig, og jeg begynte å planlegge denne plassen i detalj også. Så kom meldingen om at lokalet likevel ikke ble ledig før om en måned fordi tingene som var der ikke ble flyttet i sommer. Men jeg hadde sagt ja til å fremkalle en del ruller og skanne, og der jeg hadde plassen kunne jeg ikke det. Dermed måtte jeg tilbake til min opprinnelige plan bare dager før.

Nå har jeg satt opp en midlertidig labb og en plass for skanning, og det fungerer bra. Jeg har fått på plass et skanningsoppsett fra CineStill og Valoi i tillegg til Reflecta 7200 som jeg allerede hadde for å øke arbeidsflyten. Et annet problem jeg måtte fikse i labben var støvete lokaler, så jeg har hentet en luftrenser og er spent på resultatet. Vannsølet fra å sitte og snu på Jobo var heller ikke optimalt, så jeg bestilte en second-hand Jobo CPA fra England, sammen med en Copy Stand for å få en mer stabil kobling til skanningen og mindre vannsøl på fremkalling.

Jeg har nå 30 ruller som skal gjennom den midlertidige labben før ferien. Når jeg er tilbake, skal jeg raskt bygge om til et større lokale og få labben opp å gå igjen på null tid. En uventet endring i mine planer var at jeg endte opp med 14 dager ferie i Chefchaouen i Marokko, sammen med Tanger, Bubtaza og et fjellområde. Så nå er planen å få inn så mye fargefilm som mulig for å ta bilder der nede. Jeg skal egentlig bare være med min svigerfamilie i to dager; resten av tiden skal jeg utforske Nord-Marokko på egen hånd.

Denne reisen har vært en berg-og-dal-bane, men jeg ser frem til de neste stegene i mitt analoge eventyr.

Takk for at dere følger med på reisen min!


Hva synes dere? Har dere noen tips til hva jeg bør gjøre i Nord-Marokko? Legg igjen en kommentar nedenfor!


Tagger: #analogreise #filmfotografi #Chefchaouen #Marokko #JoboCPA #CineStill #Valoi #Reflecta7200 #fotolabb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen